6 eksamensråd fra en topstuderende

Det kan være svært at finde balancen mellem studiet, venner, læsning og studiejob. Vores fokus er naturligvis på, at de studerende har et ansvar i deres studiejob, men vi hepper på sidelinjen, når de rammer ind i den travle eksamensperiode. Derfor har vi indsamlet 6 eksamensråd fra en topstuderende, som er dimitteret fra Aarhus BSS med det højeste snit på sin linje.

Interview af Søren Kristensen, Senior Consultant, Deloitte Consulting

Kort om Søren:

  • Søren havde det højeste gennemsnit på Cand.Merc.IEC, Aarhus University BSS
  • Søren læste en dobbelt Master’s Degree på sin kandidat
  • Søren underviser på Cand+ Business Academy i Problem Solving & Stakeholder Management

 

1. Hvordan prioriterede du studiet hen over semestret?

Jeg prioriterede at lave opgaver og deltage i eventuelle holdundervisninger. Jeg mødte som udgangspunkt altid op til forelæsninger, men læste ikke i løbet af semesteret.

2. Hvordan strukturerede du din eksamenslæsning?

Meget stort fokus på gamle eksamensopgaver og intensiv opgaveløsning. Det afhænger også af faget, men metodiske fag, hvor spørgsmålene er lukkede, brugte jeg stort set al min tid på opgaveløsning. Hvis det var mere bløde fag, brugte jeg meget tid på at organisere mine noter og danne overblik over materialet i stedet for at læse alting slavisk.

3. Hvordan prioriterede du din tid i eksamensperioderne?

Jeg var altid meget fokuseret i eksamensperioden og lavede stort set ikke andet. Dette var modsvar til ikke at lave så meget gennem semesteret.

4. Hvordan forberedte du dig til skriftlig eksamen?

Forberedte skabeloner og havde ofte skrevet en stor del af teksten på forhånd, hvis der var standard opgaver. Brugte også mit netværk meget til at få tidligere noter og besvarelser, som kunne anvendes.

5. Hvordan forberedte du dig til mundtlig eksamen?

Meget mindre generelt og så havde jeg stort fokus på en struktureret storyline omkring de store emner. Jeg prøvede aldrig at huske ting men i stedet at forstå hovedlinjerne.

6. Andre tips eller gode råd?

  • Prioritere forberedelse af konkret tekst, som man kan sætte direkte ind i eksamensbesvarelsen.
  • Stort fokus på tidligere opgaver og forberede sig konkret op imod dem

Vil du have et relevant studiejob?

Vores studiejobs kommer med ansvar og er inden for kommunikation, marketing, økonomi, consulting, business intelligence, IT, jura og business development. Lige nu er vi i Aarhus, Aalborg, Odense/Kolding og på sigt kommer vi til København. Lyder det som noget for dig? Så læs mere om vores relevante studiejobs her: http://www.cand.dk/jobs

Forfattere

Billede af Mathilde Vesterdal
Mathilde Vesterdal Marketing Manager
Corporate Communication
mathilde@cand.dk