Insights

Praktik i studiejobbet giver studerende mulighed for at arbejde projektorienteret

Skrevet af Laura Asgeir Berg

Fra studentermedhjælper til praktikant

Villy Olsen sidder i en all around marketing-rolle hos Iterator IT i Aarhus, et af Danmarks førende IoT-udviklingshuse. En rolle der fokuserer på content creation, reklamekampagner på LinkedIn, optimering af hjemmeside og mailflow og meget mere.

Lige nu arbejder Villy fuldtid som praktikant hos Iterator. Til dagligt læser han en kandidat i International Business på BSS i Aarhus.

Tankerne omkring praktikmulighederne begyndte at cirkulere i takt med, at 9. semester nærmede sig. Villy havde i første omgang undersøgt mulighederne for at komme udenlands, men der var alligevel flere faktorer, der pegede på, at det gav rigtig god mening at tage praktikken hos Iterator.

”Jeg er rigtig glad for at være her. Iterator er et sindssygt fedt sted at arbejde. Stemningen er uformel, men samtidig professionel. Jeg er glad for, det var en muligt at tage praktikken her. Og så var det fedt at mærke, hvordan Iterator også syntes, det var en god mulighed”, fortæller Villy Olsen.

Praktikforløb giver mulighed for at iværksætte nye projekter

Villy ser det som en klar fordel at være i praktik i sit studiejob. ”Jeg kender allerede min rolle, og jeg ved, hvad der forventes af mig. Det er rart med den form for sikkerhed”. Men praktikken er ikke kun kendte arbejdsopgaver. Forløbet skaber også nye og andre udviklingsmuligheder i jobbet, fordi der er markant flere arbejdstimer til rådighed.

”Mit praktikophold lægger qua min uddannelse op til internationalisering. Det er også et perspektiv, der er vanvittigt interessant for mine chefer og Iterator som virksomhed. Det er fedt, jeg får lov til at dykke ned i noget, der kan være med til at iværksætte nye tiltag. Min indsats i marketingafdelingen kan i endnu højere grad være med til at gøre en forskel for udviklingen af Iterator, fordi jeg har den tid, større projekter kræver”, afslutter Villy Olsen.

Når praktikken officielt slutter, vender Villy tilbage til sit studiejob som marketingkoordinator. Det var vigtigt for ham, da han skulle søge praktik, at han ikke behøvede at sætte sit studiejob hos Iterator på pause for at få plads til praktikken.

Praktikforløb i studiejobbet åbner nye OG geniale muligheder med større fleksibilitet og flere ressourcer – både for den studerende, men også for virksomheden.