Tjek de her kanaler ud, hvis du vil finde et studiejob
Når du er blevet afklaret med, hvad et relevant studiejob er for dig, så skal du gang med at lede efter dét job, du gerne vil søge. Der er mange måder at finde et relevant studiejob. Ledige studiejobs bliver slået op forskellige steder, så hold øjne og ører åbne.
Vi har her samlet fem populære kanaler, som du med fordel kan tjekke ud, hvis du leder efter et studiejob.
1) LinkedIn
LinkedIn er verdens største erhvervsorienterede sociale medie. Mere end to millioner danskere er på LinkedIn. Det er et oplagt sted at finde dit næste studiejob.
Sådan bruger du LinkedIn til at finde dit næste job:
LinkedIn har en jobbank, der hedder LinkedIn Jobs, hvor du søger efter jobs. Du kan også oprette en job alert, så du modtager en email, når der bliver delt et nyt job, der matcher dine keywords.
Mange private og større virksomheder bruger LinkedIn til at promovere deres ledige stillinger, men uden at oprette stillingerne i LinkedIn Jobs. Du kan derfor bruge LinkedIn til at søge efter specifikke virksomheder og holde øje med, om de har postet studiejobs for nyligt. Det er også en god måde at finde ud af, hvem der er ansvarlig for at ansætte nye medarbejdere.
Igennem LinkedIn kan du også vælge funktionen “åben for jobs”. Det betyder, at dine forbindelser får besked om, at du aktivt søger et nyt job. Denne funktion gør det også nemmere for virksomhederne at finde dig.
På LinkedIn connecter med dine studiekammerater, dine kollegaer og personer, du deler et fagligt fællesskab med. Dermed er der større chance for, at du ser, hvis der er nogle i deres netværk, som deler et studiejob.
På LinkedIn kan du også blive medlem af faglige grupper eller følge særlige hashtags indenfor dit felt, så bliver gjort opmærksom på ledige stillinger.
2) Jobportaler målrettet studerende på dit uddannelsessted
Et af de bedste steder at finde et studierelevant job er gennem jobportalerne på uddannelsesinstitutionerne i din studieby. De fleste uddannelsessteder har nemlig deres egne jobportaler, hvor virksomheder slår ledige stillinger op. Her kan du typisk søge efter brancher, virksomheder eller specifikke stillinger. Det er ofte jobs, der er relevante for studerende, da størstedelen af de her jobs er studiejobs eller praktikmuligheder.
3) Karrierecentre
Udover jobportaler har de fleste uddannelsessteder også et karrierecenter, hvor du kan få sparring om job- og karrieremuligheder. Rådgiverne i karrierecenteret taler ofte med virksomheder, der gerne vil ansætte studerende og nyuddannede. Det kan sagtens være, at de lige har talt med en virksomhed, der passer til dig og dine jobønsker. Du kan også bruge karrierecentrene til sparring omkring kompetencer, CV, ansøgning og muligheder med din uddannelse.
4) Cand - Danmarks førende konsulenthus for studerende
Det kan være en lang og uoverskuelig proces at finde et relevant studiejob. Hvor starter du lige, og hvordan kommer du i betragtning til et job? Det problem løser vi hos Cand.
Cand er Danmarks førende konsulenthus for studerende. Vi hjælper dig med at forstå dine kompetencer og matcher dig med et studiejob, som passer til din faglige og personlige profil. Vi samarbejder med flere hundrede virksomheder, der ansætter studerende. Derfor er du som studerende sikret, at du kun kommer til jobsamtaler indenfor dine kompetence- og interesseområder, og at jobbet er tilpasset og skræddersyet til studerende.
Du kan læse mere om Cand her.
[Video om Cand]
5) Dit eget netværk
Dit netværk kan spille en afgørende rolle for dig i din jobsøgning. Du vil blive overrasket over, hvem der måske lige har hørt om et sted, hvor de mangler en studerende som dig.
Dit netværk kan dog først hjælpe dig, når de ved, hvad du gerne vil have hjælp til. Fortæl dem, at du søger et studiejob, eller du er interesseret i en specifik virksomhed eller branche. Sig det til familiemiddagen. Skriv det på sociale medier. Sig det i omklædningsrummet efter fodbold. Lige pludselig er der nogle, der kan åbne en dør for dig.
Du kan også bruge dit netværk på studiet, eksempelvis din tutor, ældre studerende eller din vejleder til at få viden om, hvor de studierelevante jobs er, og hvordan du søger dem.
Vil du vide mere om, hvordan du finder dit næste studiejob? Find flere gode tips i Cands ultimative studiejobsguide til studerende.