Guides

Hvad er et relevant studiejob?

Skrevet af Laura Asgeir Berg

Hvad er er relevant studiejob for dig?

Grundlæggende er alle studiejobs relevante, fordi du lærer, hvordan det er at have et arbejde. Du lærer om forventningerne til dig som medarbejder. Du lærer at omgås med kollegaer og chefer. Du lærer om disciplin. Du lærer at løse konkrete opgaver og en hel masse andet. Derfor tager du altså noget med dig videre fra alle jobs.

Når det er sagt, så er der forskel på et studiejobs relevans - og hvad der netop er det rigtige studiejob for dig.

“Et studiejob er relevant, hvis det peger i retning af noget, som du tror, du gerne vil arbejde med i fremtiden.”

Det er dog de færreste studerende, der er fuldstændigt afklarede omkring, hvad de gerne vil arbejde med i fremtiden. Derfor kan det måske være svært for dig at finde ud af, hvad der er et relevant studiejob for dig. Og lige præcis derfor skal du brede perspektivet ud og se et studiejob som en mulighed for at udforske dine interesser og afprøve dig selv indenfor et eller flere kompetenceområder.

Og selv hvis du finder ud af, at det du troede, du skulle, slet ikke er noget for dig alligevel, så er det kæmpe win, du har fundet ud af det, inden du skal søge fuldtidsjob.


Klik her og læs mere om, hvordan du sporer dig ind på, hvordan du finder det det rigtige studiejob i Cands ultimative guide til at finde et studiejob.