Personlig udvikling og adfærdsændringer

Vores Talent Manager, Thomas Striboll, har en kandidat i økonomi og psykologi og i sit arbejde med vores studerende, sætter han fokus på udvikling og teknikker til at opnå netop dette.

9 ud af 10 Cand-kandidater udtrykker, at de har et udviklingsmål, der refererer til en specifik adfærd – det vil sige en adfærd de vil ændre. Dog er “actions steps” tilknyttet disse adfærdsændringer, ifølge Thomas, alt for uhåndgribelige, hvilket skaber en barriere for at opnå målene.

Undersøgelser om adfærd

48 % af adfærdsintentioner bliver ikke til adfærdsændringer (Lally & Gardner, 2013), hvilket tyder på, at intention ikke nødvendigvis fører til adfærd.

Basalt set er mennesket dovne, idet vi har begrænset kognitiv kapacitet og som følge heraf hele tiden vil forsøge at opnå vores mål ved at bruge mindst mulig anstrengelse. En smart måde at sikre kognitiv kapacitet til vigtige opgaver er at automatisere – at skabe vaner.

Sådan ændrer du en specifik adfærd

En studerende havde lavet et mål om at øge sin viden inden for finanssektoren, og ved at følge ovenstående steps viser Thomas, hvordan man kan øge chancerne markant for at lykkes:

Vær specifik: hvornår vil jeg tilgå information om finanssektoren, og hvor meget tid vil jeg bruge på det?

Simplificer: en studerende kom med et forslag om at downloade en app, som indsamler de vigtigste overskrifter om finanssektoren hver dag.

Find en trigger: app’en kunne indstilles til at sende en besked eksempelvis hver morgen i ens Facebook Messenger indbakke.

På denne måde kan man udføre 3 steps og øge chancerne for at opnå sine endemål markant.

 

Forfattere

Billede af Mathilde Vesterdal
Mathilde Vesterdal Marketing Manager
MA Corporate Communication
mathilde@cand.dk