Guides

Tre gode råd til dit CV

Skrevet af Laura Asgeir Berg

Skal dit CV ligge øverst i ansøgerbunken? Tjek de her tre råd ud!

Dit CV giver dig chancen for at gøre et godt førstehåndsindtryk ved at vise de kompetencer og erfaringer, du har erhvervet gennem årene. Hos Cand har vi har modtaget mere end +8.000 CV’er fra studerende. Med udgangspunkt i alle de forskellige CV'er, vi har set, har vi samlet tre råd til, hvordan du laver et vinder-CV.

1) Find en gratis CV-skabelon

Et godt sted at starte, når du skal lave et CV, er på Canva, hvor du finder du en masse gratis skabeloner.
Det vigtigste er, at dit CV er overskueligt at se på. Vi anbefaler derfor, at du anvender en skabelon og bruger mere tid på at reflektere over, hvad du skal skrive på dit CV.

2) Skriv dine erfaringer ned

Du gør dig selv en kæmpe tjeneste ved at oprette et dokument, hvor du løbende skriver dine erfaringer ned. Det kan bare være et simpelt tekstdokument, hvor du ikke tænker på designet eller opsætningen, men hvor du hurtigt skriver idéer og tanker ned, når de kommer til dig. Det giver dig en liste, som du kan bruge, når du skal lave et CV til en virksomhed.

 

3) Målret dit CV til jobbet - så du bliver inviteret til jobsamtale

En fejl mange laver er, at de sender et standardiseret CV til et specifikt jobopslag. Dit CV skal være målrettet mod virksomheden og den konkrete stilling, du søger. Fremhæv derfor kun de ting, der er relevante. På den måde giver du modtageren et indtryk af, at du har de rigtige kvalifikationer til jobbet.

Det er også vigtigt, at du ændrer ordlyden i dit CV, så det matcher jobopslaget. Et eksempel på det kan være, at der i et jobopslag kan stå, at du skal have “digitale marketing kompetencer”, mens der i et andet står “online marketing kompetencer”. Du skal tweake ordlyden i dit CV, så den matcher jobopslaget. Det giver lederen en indikation af, du passer til rollen og kravene.

Fem hurtige pointer til dit CV

Portrætfoto

Du kan nemt og hurtigt skyde et fint portrætbillede med din telefon. Brug “portræt -funktionen” i dit kamera, stil dig op ad en hvid væg og gerne med ordentligt lys. Voila!

Kort introduktion

Formålet med en kort introduktion er at opsummere dig som person, dine ambitioner og hvilken forskel, du kan gøre for virksomheden.

Erhvervserfaring

Oplys din stillingsbetegnelse, navnet på organisationen, tid i stillingen og dine nøgle-ansvarsområder.

Uddannelse

Det er vigtigt, at du kort og præcist forklarer, hvad din uddannelse handler om. Det kan være svært for en leder at gennemskue, hvad uddannelsen indebærer. Fremhæv gerne specifikke fag og projekter, der er relevante for stillingen.

Kompetencer

Det er altid en god idé at fremhæve dine kompetencer. Udvælg de kompetencer, der passer til stillingen, så virksomheden konkret kan se, hvad de kan forvente af dig. Det kan godt være kompetencer, som måske ikke fremgår i din erfaring eller fra din uddannelse, men som du har fået på anden vis.

Er du på udkig efter flere tips til din jobsøgning eller til jobsamtalen? Tjek Cands studiejobsguide til studerende ud her.