SÅDAN SKABER DU TALENTUDVIKLINGSMILJØER I VERDENSKLASSE

“Hvilke medstuderende fra din årgang er værdifulde medarbejdere eller ledere i dag? Var de alle udråbt talenter?”

Generation Y, fremtidens ledere, træder ind på arbejdsmarkedet nu. Din virksomheds fremtid afhænger af denne generations evner. Derfor har din virksomhed garanteret også fokus på at tiltrække og uddanne de bedste af dem – ”talenterne” om man vil. Problemet er, at mange tænker i gamle paradigmer, når det kommer til tiltrækning og udvikling af denne nye generation. Med udgangspunkt i blandt andre Kristoffer Henriksen’s forskning, Cand.psych.ph.d og Sportspsykologisk konsulent hos Team Danmark, vil vi inspirere dig til at tilpasse jeres talentudvikling til den generation, som allerede nu er trådt ind på arbejdsmarkedet.

Talentudvikling sker i stærke miljøer

Den traditionelle tankegang omkring talentudvikling er, at en medarbejder skal have en klar plan for sin udvikling. Gerne en plan som tidligere ledere har fulgt med succes. Denne tankegang følger det psykologiske paradigme.

Problemet med dette paradigme er, at du ikke tager højde for alle de udefrakommende faktorer, som uundgåeligt påvirker medarbejderen i hverdagen. Miljøet, som består af familien, daginstitutionerne, vennerne, aftenkurser, ombygningen, træningen – alt det, som er en del af at være menneske. De virksomheder, som formår at tænke miljøet rundt om medarbejderen ind i udviklingen, formår at tiltrække og fastholde dygtige medarbejdere på den lange bane.

Talentudviklingsmiljøer i Verdensklasse af Cand

I det økologiske paradigme har du som leder fokus på at udvikle dine medarbejderes færdigheder i balance med livet. Du fokuserer på at skabe det perfekte arbejdsmiljø – ikke kun individuelle udviklingsplaner.

Miljøtankegangen er vejen til hjertet af talenterne fra generation Y

Det er ikke nok med et graduate program, der giver kortsigtet udvikling. Over tid efterlader det blot din medarbejder med opgraderede kompetencer i en forsat søgen på et bedre miljø.

Slip tøjlerne og lad miljøet udvikle sig selv

I vores virksomhed, Cand, begik vi fejlen at udelukkende fokusere på uddannelsesprogrammer i stedet for at tænke hele miljøet ind i udviklingen.
Det betød, at vi blot var endnu et initiativ til Generation Y. I dag er vores talentprogrammer tænkt ind i miljøet, som udvikler unge medarbejdere i balance med resten af deres liv.

Talent er et sæt af kompetencer og færdigheder, der er udviklet på baggrund af både medfødt potentiale og mange års interaktion med et miljø – eksempelvis i form af træning og praktisk erfaring. Talent er evnen til at udnytte miljøets styrker og kompensere for miljøets svagheder samt bidrage til miljøets fortsatte udvikling.

Kristoffer Henriksen
Cand.psych.ph.d, Sportspsykologisk konsulent hos Team Danmark

Forfattere

Billede af Martin Lie - Co-Founder
Martin Lie - Co-Founder Master i Strategi, Organisation og Ledelse fra Aarhus og Copenhagen Business School
30 70 21 89 / martin@cand.dk
Billede af Casper Skjold Nielsen - Co-Founder
Casper Skjold Nielsen - Co-Founder Master i Forretning og IT fra Aarhus, Singapore og Harvard Business School
28 76 61 81 / casper@cand.dk