Big purple rounded triangle Medium blue rounded triangle Small red rounded triangle

FAQ – studerende

Hvis du er på udkig efter et spændende studiejob, har du nok nogle spørgsmål.

Scroll ned på siden og læs svarene på de spørgsmål, som studerende oftest stiller os. Hvis du ikke får svar her, er du velkommen til at kontakte os på 30 70 21 89 / udvikling@cand.dk

Send et spørgsmål

Big red rounded triangle Medium purple rounded triangle Small blue rounded triangle

Er det kun kandidatstuderende, der kan få et job gennem Cand?

Nej. Vi har mange studerende ansat, som er i gang med deres bacheloruddannelse. Det er meget individuelt, hvornår man er parat og motiveret for at varetage et studierelevant arbejde, men vi oplever ofte, at studerende søger, når de er på 4.- 6. semester.

 

Hvad er Cand Business Academy?

Vores Business bliver du en del af, når du kommer ind i Cand. Det er et fællesskab bestående af alle Cand-studerende, der bl.a. rummer faglige grupper, mentorforløb, certificeringer, workshops, personlig udvikling og sociale arrangementer. Derudover er der frit spil for studerende til selv at lave egne små nicher og aktiviteter – såsom podcasts, fodboldhold eller strikkeklubber. Læs mere her.

 

Hvordan bliver jeg en del af Cand?

For at blive en del af Cand skal man igennem en mindre proces.

  1. Du udfylder din Cand-profil her. Det tager kun 15 minutter.
  2. Når profilen er udfyldt bliver du bedt om at vælge en dato, hvor du kan møde os til en uformel snak om, hvem både vi og du er.
  3. Du kommer til en afslappet Get to know you-samtale. Herefter foretages en vurderingsproces, hvor der er mulighed for at blive optaget i Cand og få et spændende studiejob hos en af vores samarbejdsvirksomheder.

 

Skal jeg være en del af Cand for at kunne søge jeres studiejobs?

Du har måske set et af vores opslag på en jobbank og fulgt linket til vores side. Og svaret er ja, man skal være en del af Cand, for at blive taget i betragtning til vores spændende studiejobs hos vores samarbejdsvirksomheder. Læs mere om ansøgningsprocessen under ”Hvordan bliver jeg en del af Cand?”.

 

Koster det penge at være med i Cand Business Academy?

Nej. Vores Business Academy er et ekstra værditilbud, som vi giver studerende helt gratis.

 

Hvilke områder har I studiejobs inden for?

Vi arbejder med virksomheder, som efterspørger studerende med kompetencer inden for følgende forretningsområder: marketing, forretningsudvikling, kommunikation, IT, Business Intelligence, dataanalyse og økonomi. Vi har også haft stillinger inden for jura og antropologi.

 

Hvor længe går der fra, at man bliver en del af Cand til man er i job?

Det er meget forskelligt. Vi har oplevet, at der er gået to dage men også to måneder. Det afhænger blandt andet af, hvilken efterspørgsel vi oplever fra virksomhederne og om den enkelte kandidat passer ind i denne. Desuden har den studerende også et ansvar i at holde sig opdateret i forhold til nye stillinger. Vores erfaringer viser at opsøgende, proaktive studerende også er dem, der først kommer i job.

 

Hvor ofte får I nye studiejobs?

I travle perioder får vi i snit 2-3 nye studiejobs hver uge.

Er der en tidsbegræsning på stillingerne, som studerende varetager gennem Cand?

Som udgangspunkt nej. Vi tror på, at studerende skaber større værdi, hvis de varetager et studiejob hos en virksomhed i længere tid. Alene de første måneder bruges på at sætte sig ind i virksomhedens kultur, produkt, værdier, processer osv. Vi har haft tidsbegrænsede projekter, men varigheden af ansættelsen har været en klar forventningsafstemning mellem virksomheden og den studerende fra begyndelsen.

 

Skal jeg tage en test for at komme med I Cand?

Du skal ikke tage en test for at komme med i Cand. Men du skal udfylde en profil og besvare en række spørgsmål her. Bare rolig det tager kun 15 minutter, og der er ikke nogle rigtige eller forkerte svar. Hos Cand er menneskelige værdier og personlighed en vigtig del af vores screeningproces. Derfor vil spørgsmålene, du besvarer, heller ikke være møntet på CV, men i stedet på emotionel intelligens. Hvorfor netop dét er vigtigt, kan du læse mere om her.

 

Skal jeg være business-studerende for at blive en del af Cand?

Nej, det skal du ikke. Hos Cand har vi studerende indenfor mange forskellige områder såsom marketing, økonomi, antropologi, jura, journalistik, projektledelse, forretningsudvikling, medieproduktion, kommunikation, revision og meget mere.

 

Hvordan fungerer en ansættelse igennem Cand?

Cand er et bindeled mellem studerende og virksomheder. Dette betyder, at du bliver ansat som konsulent hos en af vores samarbejdsvirksomheder igennem Cand. Det er altså os, der udbetaler din løn, står for din forsikring mm. Når du er ude i dit studiejob er du altså en repræsentant for Cand – hvis faste arbejdsgange dog er hos virksomheden.

 

Kan Cand hjælpe mig, hvis jeg snart er færdiguddannet?

Hvis du allerede er en del af Cand, kan vi hjælpe dig som færdiguddannet. Vi rekrutterer også til fuldtidsstillinger og hjælper glædeligt vores medlemmer til at finde drømmejobbet igennem vores netværk.

 

Hvordan opbevarer Cand mine oplysninger?

Når du først møder Cand, udfylder du en profil. Denne profil vil selvfølgelig blive opbevaret i henhold til GDPR-lovgivningen. Du kan altså føle dig helt sikker på, at vi håndterer dine personlige oplysninger helt efter reglerne.

 

Hvor mange er med i Cand?

Hos Cand har vi lige nu mere end 200 studerende, der er en del af vores Business Academy og alle deltager i at skabe et stærkt og helt unikt fællesskab for engagerende unge.

 

Jeg gennemførte ikke min profil – skal jeg starte forfra nu?

Ikke nødvendigvis, nej. Hvis du har været nødt til at stoppe midt i udfyldningen af din profil, vil du på et tidspunkt modtage en mail med et link. Dette link tillader dig at komme tilbage til din profil. Virker dette ikke, kan du tage kontakt til en af vores Talent Managers, så vil de hjælpe dig.

Vi håber, at du fik svar på dine spørgsmål, og ellers er du meget velkommen til at sende os en mail på thomas@cand.dk

Har du lyst til at være en del af Cand? Tag første skridt ved at oprette en profil og vælge en dato, hvor du gerne vil møde os!

OPRET CAND-PROFIL