Insights

Cand lancerer ESG- og bæredygtighedscertificering i samarbejde med rådgivningshuset Transition

Skrevet af Casper Skjold Nielsen

Det er en fornøjelse at kunne præsentere Cands nye ESG- og bæredygtighedscertificering, som vi har udviklet i samarbejde med rådgivningshuset Transition. Certificeringen klæder alle Cands studerende på til at hjælpe vores samarbejdspartnere med deres ESG-rapportering og implementering af en bæredygtig forretningsstrategi.

I det her indlæg kan du bliver klogere på indholdet i certificeringen og Transition, vores samarbejdspartner.

Forskellige moduler i certificeringen:

  1. Introduktion til ESG og bæredygtighed: Dybdegående introduktion til hvad ESG og bæredygtighed er. Modulet giver studerende en forståelse for arbejdet med rapportering og vigtigheden i forhold til fremtidig forretningspraksis.

  2. Derfor er bæredygtighed SÅ vigtigt: Dette modul fokuserer på den betydning, som bæredygtighed har i dagens erhvervsliv i forhold til indvirkningen på virksomheders langsigtede succes.

  3. Lovgivning, krav og direktiver: I dette modul dykkes der ned i det komplekse landskab af regler og direktiver, inklusive EU Green Deal, CSRD, ESRS, EU Taxonomien og CSDD, der styrer ESG-praksis.

  4. ESG-rapporter: Modulet introducerer, hvordan man udarbejder en effektiv ESG-rapport. Transition præsenterer forskellige analyser og eksempler, der sikrer de studerende en forståelsen for, hvordan en god rapport ser ud.

  5. Klimaregnskabets Scope 1, 2, 3: Modulet undersøger omfanget af de forskellige klimaregnskaber, og hvordan de relaterer sig til ESG.

  6. Cirkulær økonomi: I det her modul præsenteres studerende for metoder til at implementere cirkulær økonomi i en potentiel virksomhed for at reducere affald og ressourceforbrug.

  7. Reduktionsmuligheder og handleplaner: Modulet hjælper studerende med at identificere potentielle reduktionsmuligheder og udvikle praktiske handleplaner, der sikrer at de bæredygtige mål lykkes.

  8. Brugen af tredjepartscertificering: Det her modul undersøger og præsenterer fordelene ved at bruge tredjepartscertificeringer, som kan validere en virksomheds bæredygtighedspraksis.

  9. Kommunikation om bæredygtighed: De studerende introduceres i det her modul til, hvordan de sikrer ærlig formidling og kommunikation omkring en virksomheds bæredygtighedsindsats.

  10. Cases med studerende: Det tiende og sidste modul giver indblik i, hvordan studerende i praksis arbejder med og løser ESG-opgaven i forskellige virksomheder.

Hvem er Transition? Og hvorfor er de eksperter på området?

Transition har siden 2015 rådgivet omkring bæredygtighed, cirkulær økonomi, energi, ESG, klima og indeklima. Transition er eksperter i at guide organisationer gennem bæredygtighedsrejsen. Og derfor har Transition været den helt rigtige partner for Cand at udvikle certificeringen sammen med. Du kan læse mere om Transition her.

Sådan ansætter du studerende til ESG og bæredygtighed

Er du klar til at starte din bæredygtighedsrejse? Og har du brug for dygtige medarbejdere til at igangsætte din virksomheds ESG-rapportering? Kontakt os i dag og lad os hjælpe dig med at finde og ansætte de rigtige studerende til opgaven.

Telefon: 70 20 55 88
Mail: udvikling@cand.dk