Guides

Relevant erhvervserfaring sikrer dig fuldtidsjobbet

Skrevet af Laura Asgeir Berg

Derfor ansætter ledere kandidater, der har relevant erhvervserfaring

Studiejobbet er den hurtigeste og sikreste vej til fuldtidsjobbet. Virksomhedsledere er vilde med studerende, der har haft et studiejob. Det er der flere årsager til. Vi har samlet tre af dem her.

1) Ledere finder tryghed i, du har praktisk erfaring.

Ledere værdsætter dine praktiske erfaringer. Det betyder, du ved, hvordan du passer et job og begår dig på en arbejdsplads.

 

2) Du udvikler nye kompetencer ved siden af din uddannelse

Uanset hvilket studierelevant arbejde du har, så giver det dig kompetencer og erfaringer, som studiet ikke giver dig. Det er ofte disse kompetencer, sammen med din personlighed, der adskiller dig fra andre kandidater, og som ledere lægger vægt på.

3) Studiejobbet skaber et netværk, der giver adgang til fuldtidsjobbet

For nogle studerende udvikler deres studiejob sig til et fuldtidsjob. Og selv hvis studiejobbet ikke bliver til et fuldtidsjob i den virksomhed, hvor du arbejder, så skaber du et netværk. Du lærer kollegaer, kunder, leverandører, samarbejdspartnere og måske endda konkurrenter at kende, som kan være interesserede i at ansætte dig eller kender nogle, som vil ansætte dig. 

Vil du vide mere om, hvordan dit studierelevante job spiller en vigtig rolle i forhold til dine fremtidige karrieremuligheder og din jobsikkerhed? Klik her og læs mere i Cands ultimative guide til at få et studiejob.