Cookies 🍪

Denne side bruger cookies, der kræver samtykke. Læs vores betingelser

Gå til indhold
Cand

Cases

Et studiejob til forskel 3/3: Et team af flere studerende giver mulighed for samarbejde og sparring på tværs

Skrevet af Laura Asgeir Berg

Team af studerende, der arbejder med eSG hos Hindsgavl Slot

Det er ingen hemmelighed, at Sofie Boesgaard Weber og Laura Qvist er blevet rigtig gode veninder. Samarbejdet mellem de to studerende fungerer virkelig godt - og de to unge kvinder er det, vi i Cand-sprog kalder “Et godt match”.

Sofie Boesgaard Weber og Laura Qvist fremhæver selv, at det gode samarbejde særligt skyldes deres forskelligheder. De supplerer nemlig hinanden godt på de punkter, hvor de hver især liiige har brug for en hjælpende hånd. På den måde har deres forskellige styrker netop været en fordel i deres samarbejde omkring ESG-arbejdet hos Hindsgavl Slot.

Der er stor enighed mellem de to studerende om den holistiske tilgang til arbejdet, hvilket ligger det grundlæggende fundament for det gode samarbejde. Det er herfra at deres forskellige uddannelsesbaggrund og kompetencer komplimenterer hinanden og styrker de samlede processer i deres job.

For ESG er et nyt kompetenceområde, og ESG kan være udfordrende at arbejde med. Derfor er der en kæmpe tryghed i at have en kollega ved sin side, når tvivlen opstår. At være to studerende til ESG-opgaven har også været en fordel, hvis man kigger på mulighederne for sparring, som har effektiviseret arbejdsgangene. 

Laura Qvist fortæller:

“Dét at have en anden person at sparre med, styrker vores projekter og tiltag, da vi kan se udfordringerne og muligheder fra flere vinkler. Desuden gør samarbejdet mellem os to, at vi kan sparre med hinanden ved små og store ting, fremfor at skulle gå til Uffe (Hindsgavls administrerende direktør) hvilket giver både os og ham en vis frihed. Dette er muliggjort gennem stor tillid, ansvar og respekt for hinanden.”

Uffe Høeg Johansen deler også begejstringen for samarbejdet mellem de to studentermedhjælpere:

“Det har klart været en styrke i samarbejdet at ansætte to studerende til opgaven. De er meget forskellige, men det har givet gode muligheder for sparring på tværs mellem Sofie og Laura. Ansættelsen af to studentermedhjælpere har for mig som leder betydet, at jeg har fået systematiseret og uddelegeret en række vigtige arbejdsopgaver, som har frigivet tid til andre ting.”

Uffe tilføjer derudover, at det har været en fordel, at han også har haft Sofie Boesgaard Weber og Laura Qvist til rådighed til at hjælpe med mere marketingsrelaterede aktiviteter og en generel kvalitetssikring af de projekter, han har haft tid til at kaste sig over: “Dé ressourcer og muligheder havde jeg ikke haft, hvis jeg havde ansat konsulenter udelukkende til ESG.”

Fra ansættelsens begyndelse har der været en grundlæggende tillid til, og tro på det arbejde, de to studerende leverer. Laura Qvist fortæller:

“Hvis vi fortæller Uffe, at vi godt kunne bruge mere sparring, fleksibilitet eller uddannelse, så får vi det. Han bekymrer sig for os som mennesker og går op i vores udvikling. Det er for eksempel blevet prioriteret, at vi har kunne deltage i forskellige kurser.”

Investeringen i de to studerendes udvikling og faglighed har blandt andet betydet, at Sofie Boesgaard Weber og Laura Qvist har været til ESG-kursus med Børsen Uddannelse og til kursus i ISO-certificering 14001 fra Dansk Standard.

Hindsgavl Slot er i forvejen normstærke, når det handler om social kapital, men med flere unge mennesker ansat i organisationen, kommer man kun tættere på fremtidens medarbejdere. Uffe Høeg Johansen fremhæver, at man, når man ansætter studerende, får adgang til ressourcer med en stærk uddannelsesmæssig baggrund, som har nogle virkelig brugbare kompetencer.

“Studerende er dygtige til at sætte sig ind i komplekst stof og tilegne sig ny viden. Og derudover har det bare været fedt at opleve, hvordan Sofie Weber og Laura Qvist på en naturlig måde er blevet en del af organisationen hos Hindsgavl Slot.”

Karriereafklaring og en styrket faglig selvtillid

Sofie Boesgaard Weber og Laura Qvist er enige om, at det har været en fed proces at igangsætte ESG-arbejdet hos Hindsgavl Slot. Ikke mindst fordi det har været en mulighed for at finde ud af, hvad ESG faktisk er, og at det er et område, de kunne forestille sig at gøre karriere indenfor. Studiejobbet giver nemlig en særlig indsigt i, hvad man som studerende er god til, men også hvad man godt kan lide at lave.

Sofie Boesgaard Weber lægger særligt vægt på, at studiejobbet har styrket troen på, hvad hun som studerende kan bidrage med i en virksomhed. Man opnår en anden faglig selvtillid, fordi man bliver blevet bekræftet i, at det arbejde, man laver, gør en forskel, og at man selvfølgelig har en berettigelse til at være ansat som medarbejder.

Udover den faglige karriereafklaring så giver studiejobbet også studerende gode muligheder for at prøve forskellige ting af og lære sig selv at kende og finde ud af, hvordan de bedst trives i en professionel kontekst. For Laura Qvist har studiejobbet netop også handlet om at tilegne sig erfaring og været en vigtig øvelse i at balancere arbejdsopgaver og ansvar.

“Der er mange ting at lære, som vi har fået lov til at prøve af her hos Hindsgavl Slot, så vi nu har en hel masse redskaber med i rygsækken til, hvordan vi tilgår forskellige problemstillinger, som vi selvfølgelig tager med videre i vores karriere,” afslutter Laura Qvist.

Nu er Sofie Boesgaard Weber taget videre, da hun i forbindelse med udveksling vælger at flytte hjem til København. Her vil hun fortsætte arbejdet med ESG andetsteds, og glæder sig til de nye oplevelser det vil medføre. Laura Qvist fortsætter som ESG-projektleder ude på Hindsgavl slot, og har i denne forbindelse pådraget sig det øgede ansvar inden for ESG.

ESG- og bæredygtighed

Et aktuelt arbejdsområde med enormt potentiale

Læs mere om kompetenceområdet

Nysgerrig på mere?

Mød andre studerende, der gør en forskel for virksomheder

Læs andre cases