Insights

Museum Kolding ansatte to studerende, da de manglende en barselsvikar

Skrevet af Laura Asgeir Berg

To studentermedhjælpere blev løsningen, da der skulle findes en barselsvikar hos Museum Kolding

Da den økonomiansvarlige hos Museum Kolding skulle på barsel, tog Majken Østerby Christiansen, administrationschef og ansvarlig for HR, beslutningen om at kontakte Allan Hansen, Cands Partner Relations Manager i Odense. 

Allan Hansen havde tidligere været forbi Museum Kolding for at præsentere Cands koncept og mulighederne for ansættelser af studerende. Mulighederne lagrede sig i Majken Christiansens bevidsthed, og det var ikke udelukket, at Museum Kolding på et tidspunkt skulle ansætte en studentermedhjælper. Da der blev et barselsvikariat ledigt, var rekruttering af studerende en oplagt mulighed og løsning. Og processen gik altså hurtigt herfra. 


“Indenfor en uge blev jeg præsenteret for to friske fyre, Jakob og Casper. Jeg mødte dem allerede til en jobsamtale, inden der var gået halvanden uge. Til samtalerne havde de begge to ild i øjnene, så jeg tænkte; det er fedt, lad os gøre det. Vi ansætter dem”, fortæller Majken Christiansen. Jakob Grønborg Larsen og Casper Rasmussen havde derfor deres første arbejdsdag i maj. 


Det var helt fra samarbejdets begyndelse planen, at der skulle ansættes to studerende. Stillingen kræver, grundet opgavernes omfang, mere end én studentermedhjælper. Majken Christiansen lægger vægt på, at det fra Museum Koldings side også handler om, at der selvfølgelig er forståelse for, at de studerende har et studie, der også er og skal være en prioritet. Rammerne omkring samarbejdet har derfor været, at Jakob og Casper arbejder to dage om ugen, men de planlægger selv, hvordan ugen ser ud. 


Læringskurven er stejl og ansvaret er stort, men der er vilje til at lære 

Konstellationen med to studerende, der udgør Cand-teamet hos Museum Kolding, er også et strategisk valg i samarbejdet i forhold til afvikling af arbejdsopgaver. Jakob og Casper supplerer hinanden godt i forhold til analytiske kompetencer og drive. Og der er brug for begge dele i den her stilling. 


Majken Christiansen forklarer: “Jakob og Caper er blevet kastet ud, hvor de ikke kan svømme, men de kan godt svømme lidt alligevel. Den her stilling kræver profiler, der er villige til at investere tid i at lære og sætte sig ind i komplekse processer, som er deres ansvar at have styr på. Det er nogle engagerede og ansvarsfulde studerende, vi har fået med på holdet. De synes heldigvis også, at det er det fedeste i verden at have et studiejob, hvor de får lov til alt. Det er samtidigt et stort ansvar, så det kan også være lidt skræmmende, men de klarer det godt”. 

Majken Christiansen fremhæver også, hvordan Jakobs og Caspers nysgerrighed giver nye øjne på organisationen, som leder til gode spørgsmål og vigtige refleksioner omkring, hvordan Museum Kolding driver deres forretning. Det er altså fedt at ansætte unge mennesker, der bare springer ind, griber udfordringen og hurtigt bliver en del af teamet.


I september begyndte Jakob og Casper på kandidatuddannelsen i Revision, som for alvor sætter deres studie i relation til studiejobbet hos Museum Kolding. “Jeg har bestemt set frem til, at de begyndte på uddannelsen. Det betyder nemlig flere spændende cases, relevante spørgsmål og mere læring. Både Jakob og Casper er konkurrencedrevne og fulde af gejst, og så længe man har viljen til at lære, så tror jeg på, man altid finder en vej”, afslutter Majken Christiansen.