Insights

Sådan styrker studerende din virksomheds ESG-rapportering

Skrevet af Casper Skjold Nielsen

Er din virksomhed klar til levere ESG-tal fra kunder og leverandører? Hvis ikke heeelt endnu, så er der en effektiv løsning: Ansæt studerende til opgaven. Hos Cand ser vi hver dag, hvordan flere og flere danske virksomheder oplever fordelene ved at samarbejde med studerende indenfor dette område. I denne artikel får du indsigt i, hvordan studerende kan hjælpe med alt fra at indsamle data og beregne CO2-udslip til at dykke ned i kompleks lovgivning og formidle din virksomheds bæredygtighedsindsats.

De her ESG-opgaver løser studerende

Studerende er en uvurderlig ressource, når det kommer til ESG-rapportering. De bringer viden, energi og passion for bæredygtighed til din virksomhed. Vi har samlet seks eksempler på opgaver, som studerende kan løse:

  1. Styr på lovgivningen: Studerende kan sætte sig ind i den komplekse lovgivning på området og på den måde sikre, at din virksomhed overholder alle regler og samtidigt hjælpe med at identificere potentielle risici og muligheder.

  2. Indsamling af data og beregning af CO2-udslip: Studerende er dygtige til at indsamle og analysere data omkring din virksomheds miljømæssige fodspor. Studerende kan beregne CO2-udslip og andre vigtige indikatorer.

  3. Udarbejdelse af ESG-rapporter: Studerende kan, på baggrund af deres faglige viden, udarbejde ESG-rapporter, der dokumenterer og formidler din virksomheds bæredygtighedsindsats og resultater.

  4. Branding af bæredygtighedsindsatsen: Studerende kan hjælpe med at styrke din virksomheds bæredygtighedsbranding, hvilket kan tiltrække flere kunder og investorer.

  5. Planlægning af ESG-Initiativer: Studerende kommer med nye øjne på organisationen og dermed også på tilgangen til strategisk planlægning af ESG-tiltag. Studerende kan derfor også hjælpe med at integrere bæredygtighed i virksomhedens overordnede strategi.

  6. Implementering af nye forretningsmuligheder: Studerende med en kommerciel baggrund er gode til at bruge og udnytte data og viden om ESG til at udvikle optimeringsmuligheder i forretningen - et win-win.

Og derudover så har de her unge mennesker bare et andet drive, som uden tvivl (også!) vil være en værdifuld tilføjelse til enhver virksomhed, der ønsker at styrke arbejdet med ESG og bæredygtighed.

Sådan ansætter du studerende til ESG og bæredygtighed

Har brug for hjælp til at finde de rigtige medarbejdere til at varetage din ESG-rapportering eller overvejer du at forbedre din virksomheds bæredygtighedsindsats? Ræk endelig ud til os! Vi er klar til hjælpe din virksomhed med at finde og ansætte studerende til at accelerere din ESG-rejse.

Telefon: 70 20 55 88
Mail: udvikling@cand.dk