Insights

Sådan kan studerende styrke din virksomheds ESG-Rapportering

Skrevet af Casper Skjold Nielsen

Er din virksomhed klar til den stigende efterspørgsel efter ESG-tal fra kunder og leverandører? Hvis ikke, er der en effektiv løsning: Ansæt studerende. Hos Cand har vi set talrige danske virksomheder nyde fordelene ved at samarbejde med studerende inden for dette område. I denne korte artikel kan du få en forståelse for, hvordan studerende kan hjælpe med alt fra at indsamle data og beregne CO2-udslip til at dykke ned i kompleks lovgivning og forvandle din virksomheds bæredygtighedsindsats.

Sådan kan studerende bidrage ind i din virksomhed

Studerende er en uvurderlig ressource, når det kommer til ESG-rapportering. De bringer friskhed, energi og en dyb passion for bæredygtighed til din virksomhed. Her er nogle af de måder, hvorpå de kan hjælpe:

  1. Sætte sig ind i lovgivningen: Studerende kan også sætte sig ind i den komplekse lovgivning på området, sikre, at jeres virksomhed overholder alle relevante regler og hjælpe med at identificere potentielle risici og muligheder.

  2. Indsamling af data og beregning af CO2-udslip: Studerende er trænede til at indsamle og analysere data om jeres virksomheds miljømæssige fodspor. De kan præcist beregne CO2-udslip og andre vigtige indikatorer.

  3. Udarbejdelse af ESG-Rapporter: Med deres faglige viden kan studerende udarbejde omfattende ESG-rapporter, der dokumenterer jeres bæredygtighedsindsats og resultater.

  4. Branding af Bæredygtighedsindsatsen: Studerende kan hjælpe med at styrke jeres virksomheds bæredygtighedsbranding, hvilket kan tiltrække flere kunder og investorer.

  5. Strategisk planlægning af ESG-Initiativer: De bringer en frisk tilgang til strategisk planlægning af ESG-tiltag og kan hjælpe med at integrere bæredygtighed i virksomhedens overordnede strategi.

  6. Implementere nye forretningsmuligheder: Studerende med en kommerciel baggrund er dygtige til at udnytte data og viden fra ESG til at finde optimeringsmuligheder i forretningen - et win/win.

Derudover er studerende kendt for deres motivation og drive, hvilket gør dem til en værdifuld tilføjelse til enhver virksomhed, der ønsker at styrke sit ESG-arbejde.

Sådan ansætter du en studerende i din virksomhed til ESG og bæredygtighed

Så hvis du står over for udfordringer med ESG-rapportering eller overvejer at forbedre din virksomheds bæredygtighedsindsats, bør du ikke tøve med at række ud til os. Vi kan hjælpe dig med at finde de rette studerende til at accelerere din ESG-rejse ♻️

Telefon: 70 20 55 88
Mail: udvikling@cand.dk