Insights

Studerendes passion for bæredygtighed gør en forskel for planeten - og din bundlinje!

Skrevet af Casper Skjold Nielsen

Det er længe siden, at vi har mærket så stærk en passion hos vores studerende, som vi gør lige nu! Og hvad skyldes det så?

Det skyldes det voksende fokus på ESG (Environmental, Social, and Governance) og bæredygtig omstilling, som mange virksomheder omfavner, samt den naturlige lidenskab, som mange unge mennesker har for at gøre en positiv forskel for vores planet og samfund. Dette fokus på bæredygtighed er ikke kun en trend; det er en bevægelse, og den yngre generation på arbejdsmarkedet er førende i den. Undersøgelser bekræfter det: De unge er bekymrede for klimaet, og de er ivrige efter at handle.

Studerende er klar til at arbejde - både for planeten og for din bundlinjen

For de unge giver arbejdet inden for ESG og bæredygtighed ikke blot mening på et moralsk niveau. Det er også en perfekt udfordring, hvor de kan hjælpe virksomheder med at forbedre både planeten og bundlinjen på samme tid. Dette er ikke en enten/eller-situation, men snarere en chance, som den unge generation er klar til at gribe.

Du kan læse mere om, hvordan studerende kan løse konkrete ESG opgaver i din forretning lige her

Hvordan kommer passionen så til udtryk i praksis?

Når vi taler om passionen for bæredygtighed, er det ikke kun noget, der viser sig i undersøgelser, men også i handling. Et eksempel er vores nylige lancering af vores ESG- og bæredygtighedscertificering, hvor hele 43 studerende tilmeldte sig, og alle 43 deltog i hele workshoppens varighed. Dette niveau af engagement er bemærkelsesværdigt og afspejler den stærke drivkraft hos de unge.

Når vi matcher studerende med studiejobs inden for ESG og bæredygtighed, bemærker vi en intens interesse for disse positioner. De studerende er ikke kun interesseret i selve jobbene, men de går også ind i dem med en positiv indstilling til virksomhedens branche, størrelse og brand. Deres primære mål er at skabe en positiv indvirkning på planeten og bundlinjen sammen med virksomheden.

Sådan ansætter du studerende til ESG og bæredygtighed

Har brug for hjælp til at finde de rigtige medarbejdere til at varetage din ESG-rapportering eller overvejer du at forbedre din virksomheds bæredygtighedsindsats? Ræk endelig ud til os! Vi er klar til hjælpe din virksomhed med at finde og ansætte studerende til at accelerere din ESG-rejse.

Telefon: 70 20 55 88
Mail: udvikling@cand.dk

Mere viden om unge og deres forhold til klimaet og bundlinjen:

  • Deloitte Generation Z and Millennial bekymringer om bæredygtighed: Link til rapport

  • Metaundersøgelse af 1.000 virksomheder fra NYU, der viser positiv effekt mellem ESG og finansiel præstation: Link til rapport

  • McKinsey: The triple play: Growth, profit, and sustainability: Link til artikel

  • McKinsey: Positiv effekt på top og bundlinjen ved ESG: Link til artikel