Guides

Ansæt studerende som en fremtidsinvestering i din virksomhed

Skrevet af Laura Asgeir Berg

Derfor skal din virksomhed ansætte unge medarbejdere - både studerende og nyuddannede

Ansættelser af unge medarbejdere har mange fordele. Unge mennesker kommer ofte med en naturlig energi, ungdommelig naivitet og et gåpåmod, der skubber til forandringerne i din virksomhed.

De unge medarbejdere, der træder ind på arbejdsmarkedet nu, er de første, der er vokset op med teknologi og digitalisering. De er skarpe til at løse tekniske opgaver, og så er de omstillingsparate. De er samtidigt en generation, der har et stort fokus på læring og udvikling. De søger derfor konstant at forbedre sig og bidrage med nye, innovative løsninger.

Ny viden og nye perspektiver

De er også, qua deres uddannelse, opdateret på den nyeste viden indenfor deres fagområde - en viden, de kan viderebringe til din virksomhed. Det giver nye perspektiver i virksomheden og kan udfordre status quo i forhold til eksisterende rutiner og arbejdsgange. 

Et fokuspunkt for unge er retfærdighed, bæredygtighed og inklusion, og de kan derfor også bidrage til at udvikle din virksomhed indenfor disse områder. Dét, at have en ung medarbejder ansat, er også en fordel i forhold til at forstå et yngre kundesegment, og hvilke behov og adfærdsmønstre der gør sig gældende.

"DEN STØRSTE FORDEL VED AT HAVE STUDERENDE ANSAT I DAMSTAHL, ER DET HER GÅPÅMOD, DER ER. DET ER FANTASTISK AT SIDDE MED DE STUDERENDE, FORDI HAR DE HAR DRIVE OG ENERGI TIL AT BIDRAGE, SAMTIDIGT MED AT DE JO GERNE VIL LÆRE” - Claus Bang Christiansen, CFO, Damstahl A/S

Ansættelser af studerende sikrer fremtidigt rekrutteringspotentiale

Hvis du investerer i yngre medarbejdere, allerede mens de er på studerende, skaber du et stærkt fundament for at finde dygtige fremtidige fuldtidsmedarbejdere. Den unge medarbejder kan udvikle sig i studiejobbet med henblik på en fuldtidsstilling, hvor de allerede kender virksomheden, arbejdsmiljøet og arbejdsopgaverne. Gradvist får de mere ansvar, og bliver de rigtige kandidater til at varetage en fuldtidsstilling, når de har færdiggjort deres uddannelse. 

Du finder Cands onboardingguide til virksomheder her, hvis du vil vide mere om, hvordan du integrerer unge medarbejdere i din virksomhed.